Verdens beste kremet blomkålsuppe

Hei dere!

Omg, er dere klare for verdens diggeste blomkålsuppe? Denne ble så sinnsykt god! Vi hadde gjester her til lunsj, og da fikk jeg høre at dette var av restaurant kvalitet. Det er stas å høre! Jeg var litt usikker på denne suppen først siden jeg ikke hadde laget den før, men hvor galt kan en blomkålsuppe ende opp? Denne er laget helt fra bunnen av og det kjenner man virkelig på smaken. Jeg pleier aldri å skryte så mye over min egen mat, men denne ble god altså! Jeg er ordentlig fornøyd♥

Vi har hatt gjester her fra 14:30 til nå, så vi har kost oss. I tillegg så har jeg fått hentet Ludvik som vi skal passe noen dager nå. Jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å låne han litt i blant. De neste dagene skal bli fylt med tur, tur og enda mer tur. Jeg gleder meg! Etter dette innlegget skal jeg faktisk dra til Åletjern og gå en runde der sammen med han. Men først en oppskrift til dere! Denne må dere teste ut!Du trenger: 

2 store blomkåler

1 løk

7 dl vann med en kyllingbuljong og en halv grønnsaksbuljong 

4 dl kremfløte 

1 purreløk (bruk kun det hvite i suppen, og det grønne som pynt)

salt og pepper

1-2 pakker baconDette var egentlig overraskende lett. Start med å ha litt smør og løken i en kjele. Tilsett purreløk og la det bli blankt (3-4 min). Tilsett nesten all blomkålen (jeg liker å ha noen biter i suppen også, så derfor tar jeg ikke med alle. Men jeg bruker også stilken på begge blomkålene i suppen), vannet med buljong og fløte. La dette koke opp, og kok i 10-14 minutter. Blomkålen skal være mør. Mens dette koker så steker du baconet. Når det er ferdig stekt legger du det til siden på et tørkepapir. Så steker du resten av blomkålen og den grønne purreløken. Når blomkålen har fått en fin farge tilsetter jeg baconet igjen, så er garnityret ferdig. Suppen har jeg i en blender når den er ferdig kokt, så blir den kjørt til en tynn, fin og kremet suppe. Så er det bare å legge suppen i en skål og legge garnityret på toppen.Jeg lagde også et hjemmelaget hvitløksbrød. Da tar du rundt 76g romtemperert smør og blander med to finhakkete hvitløksfedd og litt ost. Dette smurte jeg inni alle disse “sprekkene” som jeg skjærte ut. Så strødde jeg litt ost over og satt det inn i ovnen til jeg så at osten hadde smeltet. Se så fint! Den falt i smak hos alle, så jeg håper at den faller i smak hos dere også! En super god lunsj, men også en lettere middag. Nå skal vi se pressekonferansen, så skal jeg ut på tur. Vi blogges senere!♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg