Hjemmelaget pizza med spekeskinke og ruccola

Hei dere fine!

I dag har vært en veldig fin dag♥ For det første så våknet jeg opp med mannen min. Det er den beste starten på dagen. Så skyndet jeg meg til Sandefjord for å fikse neglene mine. Som dere vet så ordner jeg de i Sandefjord, og er veldig fornøyd hver gang. Denne gangen ble de rosa, hvit, glitter og diamanter. Egentlig så føler jeg meg litt over dem allerede og vil egentlig bare ha ensfarget neon Orange eller noe slikt, men det får bli neste gang! Så dro jeg til mamma for å gå en tur sammen med hun og Mix. Vi gikk ganske langt og fikk oppdatert hverandre på livet. Jeg hadde ikke sett mamma på kjempe lenge, så det var godt å se hun igjen. Så dro jeg videre til Bugårds dammen for å møte søsteren min der. Vi skulle også gå tur, så det gjorde vi. Dersom noen av dere bor i Sandefjord så anbefaler jeg dere virkelig å ta dere noen runder der i uken altså. Det er en så positiv energi der! Så etter familietid dro jeg tilbake til mannen og lagde hjemmelaget pizza. Jeg har faktisk aldri laget pizza helt fra bunnen av før, så det var gøy! Jeg må dele oppskriften med dere, for den ble sykt god liksom! Ser den ikke god ut? Den ble ordentlig sprø, saftig og smaksrik. 

Du trenger :

Pizzadeig :

2 dl vann (37 grader)

1 ts tørrgjær (Pizza gjær)

1 ts sukker

1 dl olivenolje (Ekstra virgin)

400g hvetemel (Tipo 0)

2 ts salt 

Pizzafyll:

3 dl creme fraiche 18%

1 båt hvitløk

1 ts sitronsaft

salt og pepper

Ost (Jeg brukte en god blanding av Jarlsberg, Norvegia og Mozzarella) 

1 stk rødløk

10 stk rød cherrytomat

Spekeskinke 

Ruccola 

Først lager du deigen. Dette var super enkelt, og på grunn av at jeg brukte tipo 0 mel, så var det en drøm. Det er så mye bedre å bruke! Så det anbefaler jeg dere, bruk tipo 0 mel. Bland sukker og gjær med vannet som er 37 grader, rør om og tilsett oljen. Så elter du inn mel og salt, også skal deigen heve i en times tid. Min hevet litt kortere, og det går helt fint. Sett ovnen på maksimal varme før du fortsetter. Pizza sausen lager du ved å blande en boks Creme Fraiche med finhakket hvitløk, sitronsaft og salt og pepper. Så er den klar! Super enkelt, og sykt godt. Denne får man litt av til overs, som man kan bruke som dressing på toppen når pizzaen er ferdig stekt. Sykt godt! Del deigen i to, og kjevle de ut. Jeg stekte deigen i fem minutter først før jeg tok på toppingen, slik blir den ekstra sprø. I tillegg så lar jeg stekebrettet ligge i ovnen mens den varmer seg, så “slenger” jeg bare bakepapiret med pizzaen på, inn i ovnen. 

Etter at deigen har forstekt i fem minutter, så tar du den ut og tar på saus, ost, tomat og løk. Etter 5-10 minutter til i ovnen, så er den ferdig. Da kan du ta på ruccola og spekeskinke. Jeg brukte også pinjekjerner som jeg stekte i stekepannen. 

Nam! Hva syntes dere om at jeg deler oppskrifter? Denne ville jeg dele uansett, siden det ble skikkelig bra og det var super enkelt. F elsker den! Som skrevet så blir dette to pizzaer, så man kan jo ha en med parmaskinke og en med pepperoni, kylling, skinke eller noe annet digg! Mulighetene er mange 🙂 Jeg håper at dere har det fint. Vi blogges♥

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg