Jobben min på sjøen

Hei alle sammen!

Jeg kom ombord på jobb igjen i går, så akkurat nå er jeg langt ute på sjøen mellom Norge og Danmark. Jeg har fått spørsmål av flere av dere om jeg kan skrive litt om hvordan det er å jobbe på båt. Jeg mener jeg har gjort det tidligere, men det skader ikke å gjøre det en gang til! Jeg jobber på Superspeed 2 som går mellom Norge og Danmark. Båten er ganske stor og kan ta rundt 1800 passasjerer og crew. Jeg jobber 14 dager på og har 14 dager fri, så det er en veldig grei ordning syntes jeg! Når man er ombord så jobber man hver eneste dag, 154 timer på 14 dager. Så dagene er mye lengre enn en arbeidsdag på land, eller en arbeidsuke. Man jobber skift, enten natt, dag eller mellomvakt. Denne gangen jobber jeg dag, så da jobber jeg frokost seiling, lunsj seiling og halve/noen ganger hele middags seilingen. Når man er ferdig på jobb har man så klart en lugar med tv, seng, skap, dusj og toalett. Så jeg er for det meste på lugaren etter jobb, men man kan også være sosial i et daglig rom hvor vi har tv, play Station, filmer, massasje stol og sofa. Det finnes også et treningsrom og et solarium ombord som man kan bruke, så det er jo litt å finne på når man ikke jobber! Også har vi jo taxfree og fashion shop da, som jeg kanskje besøker litt for ofte…heh.. 

Noen har spurt om det er kjipt å “bo i en koffert”, men jeg syntes det går helt fint. De to ukene man jobber går egentlig ganske fort, og man har tross av alt to uker fri – så man kan jo dra til syden hver måned, man får tid til å besøke venner og familie og man kan jo gjøre hva som helst nesten på de to ukene. De mest positive tingene med å jobbe på båt er at man er på jobb  hele tiden, man slipper å skrape bilen, stå i bilkø eller komme for sent. Man får mat og drikke når man vil, (det er en messe hvor det alltid er mat), det er varme måltider tre ganger om dagen. Man møter kollegaer i gangene, alle hilser og er hyggelige med hverandre. Det er veldig bra arbeidsmiljø ombord! Det som man kan tenke er det negative er jo at man tross av alt er borte i to uker. Man får ikke sett familie eller venner, man får ikke sovet i sin egen segn, man får ikke lage det man selv vil til middag og man mister litt av den “fritiden” man har når man jobber på land. Jeg kan jo liksom ikke gå meg en tur ute når jeg jobber her, hehe! Men jeg trives veldig godt, og man blir vandt til å være borte fra familien. Jeg har jo samboeren min her, så jeg er ekstremt heldig! Det eneste er at det kan være litt tungt den dagen man skal på jobb, for man koser seg jo så hjemme! Så må man liksom skru av varmen, kaste kjøleskapet og dra… Det er noen ganger skikkelig tungt og kjipt, men så fort man kommer seg ombord og er på lugaren, så er man liksom igang og da går det helt fint. Jeg er veldig glad i jobben min og jeg trives veldig! 

Jeg håper dere fikk et lite innsyn av hvordan jeg har det på båten, hehe! I kveld skal jeg bare slappe av og se på tv (jeg er ikke helt i form om dagen dessverre:-() Jeg håper dere har det fint! Vi blogges senere <3 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg